dimecres, 16 de setembre de 2015

SECCIÓ D'EDUCACIÓ FÍSICA

Benvinguts i Benvingudes!

            A l’Espai Virtual d’Educació Física del CEIP Sant Miquel de la localitat de Llíria.

El nostre centre desenvolupa i actualitza des de fa uns anys un blog, que és un espai que permet adaptar el procés d’ensenyança-aprenentatge a les noves tecnologies. L’assignatura d’Educació Física no podia quedar-se enrrera d’aquest projecte de millora tecnològica. Després de moltes reflexions, estudi i observacions vam veure les grans avantatges de crear un subespai d’Educació Física en el blog del centre. El resultat d’aquest il·lusionant projecte el podeu veure a les diferents seccions que hem creat tant en el blog com en la página web del centre.

Què trobeu al nostre blog?
El blog està dissenyat per a ser un lloc formatiu per a l’alumnat del nostre centre o d’altres centres que vulguen utilitzar les nostres experiències o treballs, també preten ser un lloc d’itercanvi d’experiències entre els especialistes de l’assignatura d’Educació Física. Per aquest motiu, l’hem dissenyat amb l’intenció que l’alumnat puga visualitzar i descarregar continguts, treballs, fotos, activitats pròpies del nostre centre i on altres especialistes puguen veure continguts per a desenvolupar entre els seus alumnes.
També existeix la possibilitat de comentar-nos les seues opinions al voltan del blog i apropar-nos noves idees o propostes de treball que es realitzen.

Encarregats d'esta secció del blog.
Les persones encarregades de gestionar aquesta secció d’Educació Física som els dos mestres que desenvolupem l’Educacio Física al nostre centre:

                                    JOAN M. PERIS CINTERO   JAVI DEBÓN ANDRÉS 
  
Quina imatge ens identifica?
El nostre centre té com a imatges representatives a estes tres mascotes:

La tortuga Timi, triada i creada 
pels alumnes de primer cicle.

 

La papaiona OREA que triaren i 
crearen els alumnes de segon cicle.

 

I la tortuga, encara sense nom, 
que triaren en el tercer cicle.
 

Totes elles volen recuperar valors tan importants en la conducta com l‘ORDRE, el RESPECTE,  l’ESFORÇ i el treball necessaris a l’estudi, i l’ATENCIÓ en les sessions, Aquestos personatges tenen diferents imatges segons l’àrea que desenvolupen i nosaltres ens veiem identificats amb tots ells.

Instal·lacions Esportives.
Volem que conegau una mica el nostre centre educatiu, concretament els espais que tenim per a desenvolupar la nostra activitat física. Disposem de tres pistes exteriors de minibàsquet, una pista de futbet i una altra de “minifutbet” exterior, sala multiús (que fa la funció de gimnàs per als alumnes d’Educació Infantil), tres magatzems per al material esportiu. També fem servir l’últim mes del curs i per als alumnes de tercer de primària (enguany quart per circumstàncies especials), per estar molt aprop del centre la piscina coberta de la ciutat de Llíria.
Ací vos deixem algunes fotos!

Organització

           La nostra assignatura està organitzada per a millorar la qualitat d’ensenyança cap al nostre alumnat. Volem que el nostre alumnat i les seues famílies coneguen la nostra organització interna i així col·laboren amb nosaltres per a continuar millorant el procés i educar conjuntament.

  
CARTA DE PRESENTACIÓ A LES FAMÍLIES
El professorat especialista de l’àrea d’Educació Física realitza tots els anys una carta de presentació destinada a les famílies dels seus alumnes. Ací teniu la carta presentada aquest curs.

  

PROFESSORAT I DISTRIBUCIÓ DE GRUPS
Al nostre centre existeixen dos metres especialistes d’Educació Física que desenvolupen aquesta assignatura: 
   
JOAN M PERIS CINTERO                                     JAVIER DEBÓN  ANDRÉS


La distribució de grups que tenen és la següent:
JAVIER DEBÓN ANDRÉS: 4t, 5è i 6è de Primària.
JOAN M. PERIS CINTERO: 1r, 2n i 3er de Primària


REUNIÓ FAMILIAR D’EDUCACIÓ FÍSICA
Tots els cursos i durant el mes de setembre o octubre,  els especialistes d’Educació Física i tutors realitzem una reunió amb les famílies dels nostres alumnes amb l’objectiu d’informar-los de tot el que realitzem a la nostra classe i la importància que té la seua ajuda i implicació per a garantir l’èxit de l’assignatura. Ací vos deixem, per aquelles famílies que no van poder assistir, el power point que aquest curs vam explicar. Gràcies a tots i totes!

HORARI D’EDUCACIÓ FÍSICA
Ací teniu la graella que resumeix l’atenció directa de l’assignatura amb els dos mestres especialistes:

MATERIAL A DUR A LES CLASSES D’EDUCACIÓ FÍSICA
Per a poder participar correctament en les classes d’Educació Física, és d’obligació per a l’alumnat dur el següent material esportiu:
Roba esportiva: Segons l’época de l’any (Xandall, Samarreta i pantaló curt).
Calçat Esportiu: Espardenyes esportives ven nugades.
Borseta d’endreça: Dins de la borseta sols cal dur (Samarreta per a canviar, pinta, tovalló, sabó i colònia amb botella de plàstic). El mestre especificarà a la reunió inicial segons l’edat.
Material específic: Quant el mestre ho considere (esparadrap, botelles de plàstic, etc…).

NORMES D’EDUCACIÓ FÍSICA
Ací teniu les normes bàsiques a desenvolupar per l’alumnat durant les classes d’Educació Física.

FITXA MÈDICA
La nostra assignatura compta amb una sèrie de continguts on l’esforç i la exigència física és un fet pràctic. Aquesta practicitat diària requereix una informació mèdica completa per part de la família i així poder adaptar els continguts d’EF a les possibles patologies de l’alumnat. Vos adjuntem la fitxa mèdica que ens ajudarà en la nostra tasca docent i millorarà l’atenció de l’alumnat amb patologies mèdiques prescrites. La fitxa és obligada per a tots els alumnes. Gràcies!

FITXA NO PARTICIPACIÓ DE L’ALUMNAT
La nostra assignatura es majoritàriament pràctica, però per aquells alumnes que no compleixen les normes de vestuari esportiu obligatori o  que pateixen una lesió física obligatòriament deuen realitzar una tasca teòrica per a que es comptabilitze l’assistència. Aquesta tasca teòrica es realitza tots els dies no pràctics mitjançant la fitxa de NO PARTICIPACIÓ que adjuntem.

DESCÀRREGA DE DOCUMENTS
Durant tot el curs escolar anirem ficant ací o en la web del centre tots els documents que facilitem a l’alumnat i les famílies per escrit, amb el propòsit que pugau recuperar el document en cas de perdua o que el vostre fill no recorde entregar-vos-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada